Sült burgonya

  Kezdőlap >> Tippek >> Sült burgonya
minden  előző  következő  

  • A hasábkrumplit, rósejbnit, szalmaburgonyát mindig bő olajban sütjük, úgy, hogy a krumplidarabok ne szoruljanak egymásnak.
  • A kész sült burgonyát ne fedjük le, különben a saját gőze megpuhítja.
  • A bő zsiradékban sült krumplit csak a tálaláskor sózzuk meg, különben megpuhul.
  • Nagyobb mennyiség sütése esetén az olajat nem hevítjük teljesen forróra. A burgonyát nagyobb adagokban elősütjük - világosnak és üvegesnek kell lennie - s félretesszük. Az olajat leszűrjük, majd egészen forróra hevítjük. Az elősütött krumplit kisebb adagokban visszatesszük, s pirosra, ropogósra sütjük.
  • A ropogós sült krumplihoz vagy chipshez: szeletelje fel a burgonyát, majd sütés előtt egy órán át vízben áztatva távolítsa el a keményítőt.
  • Ha a krumpli megsült, gondosan csurgassuk le róla a zsiradékot, s olyan előmelegített tálra helyezzük, aminek az aljába előzőleg papírt (szalvétát) tettünk, hogy az szívja fel az összegyűlő olajat, zsírt.
  • A darabolt burgonyát előzetesen le kell szárogatni (például tiszta konyharuhával), különben csak párolódik, az olaj pedig fröcsköl, felhabzik.
  • Ha azt akarjuk, hogy az olajban sütött burgonya ropogós maradjon, ne sózzuk meg és ne fedjük be.


  •  




    © JoTudni.hu